Miten päästä eroon vihasta? Huomenta Suomi 23.8.2017

Viha ei pysy enää piilossa – moni tarvitsisi apua tunteen käsittelyyn 30.12.2016

Lapsena Jari Koponen meni koirankoppiin hakemaan lohtua, kun ukki oli raivonnut. Nyt hän ohjaa muita ihmisiä turvallisesti pelon ja vihan tunteisiin. Toimittajana Riitta Ryynänen


Anna Taipale, haastattelija
Viha suojelee rakkautta

Miksi pelkäämme vihaa? Miksei sitä saisi tuntea? Mikä on vihan ja väkivallan suhde? Miksi uuvumme tai miksi on vaikeaa sanoa ei? Vihakouluttaja ja terapeutti Jari Koponen sanoo, että pohjimmiltaan pelkäämme pelkoa ja että viha on ainoa tunne, jolla voi tietoisesti suojella omaa hyvinvointiaan.

Jaana Nevansalmi, toimittaja, Yle
Suomalaiset ovat mestareita patoamaan vihaa

http://yle.fi/uutiset/suomalaiset_ovat_mestareita_...

Suomalaiset ovat mestareita patoamaan vihaa – taustalta löytyy häpeää, pelkoa ja kateuttaVaikka viha on yleismaailmallinen tunne, suomalaiseen vihaan liittyy aina paljon muita tunteita. Taustalla on pelkoa, häpeää ja jopa kateutta.

Asiantuntijoiden mielestä suomalaisten pitäisi oppia keskustelemaan, kuuntelemaan ja laittaa tavoitteet matalammalle.

Sari Valto, toimittaja
Mikä neuvoksi kun oppilaat häiriköivät ja opettajat uupuvat?

http://areena.yle.fi/1-3394279

OAJ:n työolobarometrin mukaan opettajat kokevat oppilaiden taholta aiempaa enemmän kiusaamista ja epäasiallista kohtelua ja sen myötä opettajien työhyvinvointi on parin viime vuoden aikana laskenut.

Jos ennen vanhaan oppilas niskuroi tunnilla, hän joutui nurkkaan tai lensi ulos luokasta. Mitä opettaja voi nykyään tehdä huonosti käyttäytyvälle oppilaalle? Onko koulun järjestyshäiriöiden syynä huonosti käyttäytyvät lapset vai opettajien heikot ihmissuhdetaidot? Miten kouluihin saataisiin työrauha?

Vieraina ovat opettaja ja rauhankasvattaja Hanna Niittymäki ja yhteisöpedagogi Jari Koponen.

Turvaluokka - rasismi pois kahdessa viikossa?

Turvaluokan käyttäminen takaa työrauhan oppitunneilla. Mutta voidaanko sillä puuttua myös rasismiin? Haastattelijana Anne Lampinen


Helsingin Lähiradio 4.3.2016

Vihakouluttaja Jari Koponen. Haastattelijana Anne Lampinen


Kirkko ja Kaupunki 17.2.2016

Otsikko

Vihaa vastaan halutaan taistella, mutta ihmisen hyvinvoinnin kannalta se on olennainen tunne. Näin sanoo aikanaan koulukiusattu vihakouluttaja Jari Koponen.

Toimittaja: Anna TaipaleRadio Rock 16.6.2015

Jussi Heikelä ja Harri Moisio haastattelevat Korporaatio-ohjelmassa.
Vihakouluttaja Jari Koponen kertoi Korporaatiolle, että hänen koulutuksissaan pyritään vahvistamaan rakentavaa suhdetta vihaan. 

Yksi tavoite on oppia ylipäätään ymmärtämään, että vihan tunne löytyy jokaisesta ja siinä ei ole mitään pahaa. Koponen korostaa, että viha on sen sijaan neutraalis tunne, joka on käsiteltävissä ja ohjattavissa. 

Viha on Koposen mukaan puhdasta voimaa ja sen sijaan, että vihasta vain keskusteltaisiin niin sitä pitää koulutuksissa purkaa myös esimerkiksi säkkiä hakkaamalla.

http://www.radiorock.fi/#!/muu/Jari%20Koponen

Radio Suomi 2.6.2015

Miten viha valjastetaan voimavaraksi?

"Joka ei osaa vihata, ei osaa myöskään rakastaa" sanoi Voltaire jo 1700-luvulla. Vuosisadat eivät ole näitten sanojen viisautta vähentäneet. Milloin viha on oikeutettua? Voiko vihan valjastaa voimaksi? IVieraana yhteisöpedagogi, vihakouluttaja Jari Koponen. Juontajana Sanna Pirkkalainen. Ohjelma: Kaikki kotona.
Kuuntele haastattelu: http://areena.yle.fi/1-2797941

MTV 23.2.2015

Ohjelma: Studio55. Toimittaja: Lauri Karhuvaara 

Radio Rock 23.2.2015

VIHAKOULUTTAJA MENNEISYYDESTÄÄN: KUOLEMA OLI AINOA VAIHTOEHTO

Vihakouluttaja Jari Koponen kertoi, että hänellä oli aikanaan tapana sulkea kaikki tuntemansa viha sisälleen. Koponen kertoi, että hän oli suljettujen tunteidensa kanssa pohjalla ja koki jopa, että kuolema olisi hyvä vaihtoehto. Koponen kertoi, ettei halunnut kuolla, mutta asia ei myöskään millään tavalla pelottanut. Koponen tuli menneeksi vihatyön kurssille, jolla padotut tunteet purkautuivat ulos ja olo helpottui suuresti niin fyysisesti kuin henkisestikin. Nykyään Koponen kouluttaa ihmisiä käsittelemään ja kohtaamaan omat vihan tunteensa. Harri Moisio ja Jussi Heikelä haastattelevat Jari Koposta ohjelmassa Korporaatio. 

Helsingin Sanomat ja HSTV 19.2.2015

Jari Koponen vetää vihakursseja kilteille: "Kuolisimme ilman vihaa"

HS: Vihakouluttaja Jari Koponen vetää kursseja, joilla tutustutaan omaan vihaan lyömällä säkkejä. Osa terapeuteista kokee, että vihan fyysinen purkaminen ei auta, vaan lisää vihaisuutta.
Toimittaja: Johanna Pohjola

HSTV: Kun Jari Koposen elämä romahti, hän odotti, että kadulla tulee vastaan joku, joka lyös hänet kuoliaaksi. Koposen mukaan hänen luontainen kiltteytensä, jatkuva suorittaminen ja pitkään sisälle patoutunut viha johtivat lopulta koko elämänhalun hiipumiseen. Arkapaikka -ohjelman juontaa toimittaja ja terapeutti Anja Snellman

Katso ja lue haastattelut: http://www.hs.fi/elama/a1424261078354

Radio Helsinki 2.4.2014

Viha on soturi, jolla on lohikäärmeen voimat. Miten se kesytetään? Mili Kaikkosen vieraana yhteisöpedagogi Jari Koponen, joka kertoo vihasta ja sisäisestä vanhemmuudesta. 

Ohjelma: Vaiheessa. Toimittaja: Mili Kaikkonen