Turvaluokka

Oppitunteja häiriköivää oppilasta pitäisi kuunnella ja auttaa, sanoo turvaluokan kehittänyt yhteisöpedagogi Jari Koponen.


Sari Valto, toimittaja

Mikä neuvoksi kun oppilaat häiriköivät ja opettajat uupuvat?
http://areena.yle.fi/1-3394279

OAJ:n työolobarometrin mukaan opettajat kokevat oppilaiden taholta aiempaa enemmän kiusaamista ja epäasiallista kohtelua ja sen myötä opettajien työhyvinvointi on parin viime vuoden aikana laskenut.

Jos ennen vanhaan oppilas niskuroi tunnilla, hän joutui nurkkaan tai lensi ulos luokasta. Mitä opettaja voi nykyään tehdä huonosti käyttäytyvälle oppilaalle? Onko koulun järjestyshäiriöiden syynä huonosti käyttäytyvät lapset vai opettajien heikot ihmissuhdetaidot? Miten kouluihin saataisiin työrauha?

Vieraina ovat opettaja ja rauhankasvattaja Hanna Niittymäki ja yhteisöpedagogi Jari Koponen.

Mitä seuraa, jos opetus keskeytyy keskimäärin 5 minuuttia jokaisella oppitunnilla häiritsevän käytöksen takia?

Sitä, että häiritsevän käytöksen takia jokainen oppilas menettää peruskoulunsa aikana opetusta
YHDEN KOKONAISEN LUKUVUODEN!

Häiritsevästä käytöksestä johtuvat keskeytykset ovat valitettavasti oppilaiden ja opettajien arkea lähes jokaisessa peruskoulussa. Tämä on tarpeetonta turvallisuuden ja opetuksen eli oppilaiden ja opettajien lakisääteisten oikeuksien laiminlyömistä. Aiheesta tarkemmin kohdassa "OPETTAJUUS".

Turvattomuuteen ei kuitenkaan tarvitse suostua oppilaana, oppilaan vanhempana, opettajana tai rehtorina. Turvaluokan avulla oppituntien työrauha voidaan turvata. Vuodesta 1996 alkaen kehitetty Turvaluokka takaa siis oppituntien työrauhan.

Jos olet eri mieltä tai haluat lisää tietoa, ota yhteyttä suoraan Turvaluokan kehittäjään:
Jari Koponen
puhelin 040 703 2021.
s-posti: jari.koponen@duendo.fi

Facebookissa: kirjoita hakukenttään Turvaluokka ja klikkaa